رگ های واریسی و درمان آن

بهترین متخصص واریس اهواز

انواع مختلفی از رگ‌های واریسی وجود دارد که معمولاً توسط دیواره‌ها و دریچه‌های ضعیف ایجاد می‌شوند. انواع واریس عبارت‌اند از:

1-واریس صافن بزرگ

در صورتیکه ورید صافن بزرگ و انشعابات اصلی آن که از مچ تا کشاله‌ ی ران کشیده شده دچار واریس و برجسته شود ، واریس ورید صافن نامیده می شوند که بیشتر در پشت و خارج ران و ساق پا ها با ظاهری ناخوشاینده دیده می شود. این نمونه از واریس دارای عوارض فراوان بوده و به راحتی با استفاده از لیزر واریس وRF واریس قابل درمان قطعی می باشد.

2-واریس صافن کوچک

در صورتیکه ورید صافن کوچک موجود در حد فاصل زردپی آشیل و ورید عمقی زیر زانو دچار واریس و برجسته شود، واریس صافن کوچک نام گرفته و اکثرا در پشت زانو و پشت مچ پا دیده می شود. این نوع از نارسایی وریدی و واریس نیز با استفاده از لیزر واریس و RF واریس و نیز چسب واریس درمان می گردد.

3-نارسایی های وریدی متوسط:

این نوع عروق نارسا که به راحتی بر روی پا قابل مشاهده و تشخیص است به رنگ کبود بوده و با ظاهری ناخوشایند بروز می کند و در صورت عدم درمان به موقع منجر به عوارض جدی تری خواهند شد.

4-نارسایی عروقی مشبک یا عنکبوتی:

به عنوان رگه‌های نخی و یا عنکبوتی شناخته می‌شوند و خوشه‌های کوچک از رگ‌های آبی یا قرمز هستند که گاهی اوقات بر روی صورت یا پاها به خصوص ناحیه زیر زانو یا خارج ران ظاهر می‌شوند. آن‌ها بی ضرر هستند و بر خلاف وریدهای تنه ای برجسته نیستند و به اندازه دو الی سه میلی‌متر و به شکل شبکه تار عنکبوتی یا تور پخش می‌شوند. این نوع نارسایی وریدی در خانم ها نسبت به مردان شایعتر است.

۵-واریس های شاخه‌ای

این نوع واریس شاخه‌ای به صورت تکه‌ای و برجسته از انشعابات ورید صافن بزرگ ناشی شده و بیشتر به شکل یک تکه و با قطر و برجستگی کمتر در پشت زانو دیده می‌شود.

واریس های شدید:

واریس هایی که به موقع درمان و پیگیری نشده‌اند، برجسته و بد شکل و شدید می شوند و با ایجاد عوارضی چون زخم در پاها و تورم شدید سلامت فرد را به شدت تهدید می کند و نیاز به اقدام درمان فوری دارند. انواع واریس ها را می توان بدون نیاز به جراحی و بستری، با استفاده از لیزر واریس و اسکلروتراپی و RF و … تحت درمان فوری و دائمی قرارداد و به همین سبب، دکترهادی زاده، فوق تخصص اینترونشنال کاردیولوژی و فلبولوژی به عنوان (بهترین متخصص واریس ایران) (بهترین متخصص واریس شهرکرد) (بهترین متخصص واریس خوزستان) ازسال ها قبل با تاسیس مرکز واریس اصفهان، به درمان بیماران با استفاده از لیزر واریس در اصفهان و سایرروش های درمانی مشغول هستند.

علل ایجاد واریس پا:

رگ های خونی دارای دریچه های یک طرفه هستند که مانع برگشت خون به عقب می شود. کشیدگی دیواره رگ ها و کاهش انعطاف پذیری آن ها ممکن است باعث آسیب دیدگی و ضعیف شدن این دریچه ها شده و در عملکرد آن ها اختلال ایجاد کند به طوری که با برگشت خون در جهت مخالف، خون رسانی به سمت قلب با مشکل مواجه شده و در رگ ها انباشته می شود.
عارضه رگ های واریس معمولا در پاها رخ می دهد زیرا فاصله رگ های پا از قلب بیشتر بوده و گرانش باعث افزایش احتمال بروز واریس پا می شود. اگرچه علت کشیدگی رگ ها و آسیب دریچه هنوز به طور دقیق مشخص نشده اما به نظر می رسد برخی عوامل در افزایش خطر بروز واریس پا موثر می باشند، از جمله:

بارداری

در دوران بارداری حجم خون بیشتری در داخل رگ ها جریان پیدا کرده، از سوی دیگر جنین در حال رشد، فشار بیشتری به وریدهای پا که به داخل شکم وارد می شوند وارد کرده و تغییرات هورمون های استروژن و پروژسترون نیزباعث شل شدن رگ های خونی می شود. همه این عوامل در افزایش احتمال واریس پا در زنان باردار تاثیرگذار است. در بسیاری اوقات پس از بارداری، واریس پا برطرف می شود اما علائم آن ممکن است باقی بماند.

فشار خون

به طور کلی وارد شدن فشار طولانی مدت روی رگ ها به دلایل مختلف از جمله یبوست، احتباس ادراری به دلیل مشکلات پروستات و سرفه های شدید و مزمن احتمال بروز واریس پا را افزایش می دهد. این شرایط هم چنین زمینه را برای بروز بواسیر یا واریس مقعدی بوجود خواهد آورد.

سن بالا
واریس در پاها در افراد بالای 50 سال و در افراد سالخوردگان بیشتر است.
سایر علل ایجاد واریس پا عبارتند از :
⛔️جراحی یا آسیب پا : هرگونه آسیب به عروق وریدی پامی تواند باعث ایجاد اختلال در گردش خون طبیعی شده و نهایتا ایجاد واریس و نارسایی های وریدی کند.

-یائسگی

ایستادن به مدت های طولانی :
افرادی که به مدت طولانی، سرپا و ساکن در یک جا بایستند یا حتی عادت به نشستن طولانی مدت پشت میز داشته باشند، به دلیل تجمع خون در وریدهای اندام تحتانی، در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به این اختلالات دارند.
چاقی و اضافه وزن:
هرچه میزان اضافه وزن و چاقی بیشتر باشد، احتمال ایجاد این درگیری ها نیز بیشتر است.

ژنتیک و سابقه خانوادگی :

دربسیاری ازبیماران مبتلا به واریس، یک جزء ژنتیکی قوی و سابقه خانوادگی برای ابتلا به این بیماری وجود دارد.

⛔️جنسیت: واقعیت آن است که واریس و نارسایی های وریدی اصولا در افراد مونث، بیشتر قابل مشاهده می باشد.

در مرکز واریس اصفهان، از سال ها قبل دکتر محمودهادی زاده( بهترین متخصص واریس اصفهان) با استفاده از لیزر وRF ، انواع واریس های کوچک وبزرگ را بصورت دائمی( درمان قطعی واریس) تحت درمان قرار داده و نتایج حاصله، بسیارعالی وخیره کننده و درخشان بوده است.